Coșul tău

Termeni și condiții

Termeni și condiții

Ultima actualizare: ______________

 

Prezentul document detaliază practica Societății privitoare la funcționarea și utilizarea domeniului https://www.perenna.ro/ (denumit în continuare pe scurt, generic, Site-ul), având ca scop informarea utilizatorilor despre acest subiect.

Prin utilizarea Site-ului în continuare, admiteți că ați luat la cunoștință și agreați Politică de cookie, Politica de confidențialitate și protecția datelor, dar și acești Termeni și condiții.

CUPRINS

 

 1. Identificarea societății
 1. Date de contact
 1. Acceptul vizitatorului Site-ului cu privire la aplicare Termenilor și condițiilor
 1. Încheierea contractului de vânzare – cumpărare a produselor furnizate de Perenna
 1. Prețul produselor comandate
 1. Livrarea produselor comandate
 1. Preluarea produselor comandate pe Site
 1. Dreptul de autor ale Perenna
 1. Dreptul de proprietate al Perenna asupra produselor
 1. Politica de retur a produselor
 1. Răspunderea cu privire la alegerea produselor
 1. Forța majoră
 1. Date personale
 1. Colectarea de date
 1. Realitatea informațiilor furnizate de vizitatorii Site-ului
 1. Răspunderea vizitatorilor/utilizatorilor la folosirea Site-ului
 1. Răspunderea Perenna
 1. Modificarea condițiilor aplicabile
 1. Site-uri/Aplicații terțe

Securitate

 1. Confidențialitate
 1. Dreptul aplicabil și soluționarea diferendelor

Dispoziții finale

 1. Identificarea societății 

 

Apollini Company SRL (denumită în continuare Perenna sau Societatea)

 

Sediu: România, județ Timiș, Timișoara, Calea Aradului, km. 3 

Nr. de înregistrare ORC J35/507/2004  

CUI RO16186555

Email: office@perenna.ro 

Tel: 0256 215 500

 1. Date de contact 

 

Datele de contact pe care vizitatorul Site-ului le poate folosi pentru a transmite oricare cereri, notificări sau sesizări privitoare la Termeni și condiții, Politica de confidențialitate și protecția datelor, Politica de cookie, precum și cu orice alte informații publicate pe Site, politici sau operațiuni efectuate de Societate, sunt indicate la punctul 1 de mai sus.

Termenul în care Societatea va transmite un răspuns este de cel mult 30 zile de la primirea solicitării.

 1. Acceptul vizitatorului Site-ului cu privire la aplicare Termenilor și condițiilor

 

Acești termeni și condiții sunt asumați de Societate, dar și de vizitatorii Site-ului (adică de dumneavoastră). 

În consecință, utilizarea Site-ului de către vizitatori/utilizatori, implică automat acceptarea tuturor celor prevăzute mai jos și a politicilor la care se face trimitere (acolo unde legea nu obligă la efectuarea unor demersuri suplimentare pentru exprimarea unui accept), precum și asumarea obligației că aceștia dețin dreptul și capacitatea liberă și deplină de a accesa Site-ul, de a plasa comenzi, de a crea conturi de utilizator și de a furniza informații Societății. 

DACĂ TOTUȘI VIZITATORUL NU ACCEPTĂ SAU NU AGREEAZĂ ÎN TOT TERMENII ȘI CONDIȚIILE SAU CELELALTE POLITICI AFIȘATE, VĂ RUGĂM SĂ NU UTILIZAȚI SITE-UL, SĂ NU VĂ CREAȚI UN CONT DE UTILIZATOR, SĂ NU ACHIZIȚIONAȚI PRODUSELE OFERITE PRIN SITE ȘI SĂ NU TRANSMITEȚI MESAJE FOLOSIND RUBRICA DE “CONTACT”, EMAIL-UL SAU TELEFONÂND LA NUMĂRUL AFIȘAT PE SITE ȘI INDICAT LA ART. 1 DE MAI SUS.

 1. Încheierea contractului de vânzare – cumpărare a produselor furnizate de Perenna

 

Vizitatorul Site-ului poate să îl acceseze fără a-și crea un cont de utilizator și fără a fi obligat la achiziționarea vreunui produs. De asemenea, vizitatorul Site-ului va putea transmite liber mesaje cu cereri, plângeri sau întrebări către Perenna, prin intermediul rubricii de „Contact”, la adresa de email sau telefonând la numărul afișat pe site și indicate la art. 1 de mai sus.

De asemenea, doar dacă dorește acest lucru, vizitatorul va putea să își creeze un cont de utilizator, fără însă ca acest demers să fie obligatoriu pentru plasarea de comenzi. Crearea unui atare cont nu va conduce automat la încheierea unui contract de vânzare-cumpărare a produselor între Societate și acel utilizator. Contractul se va încheia în momentul în care Perenna va primi o confirmare a comenzii din partea utilizatorului.

Se va considera că utilizatorul a transmis o comandă concretă la apăsarea butonului “Finalizează comanda”. 

Înainte de trimiterea comenzii concrete, cumpărătorul poate oricând să vizualizeze și / sau să modifice datele trimise, să identifice eventualele erori de la momentul introducerii și să le corecteze înainte de plasarea comenzii prin apăsarea pe butonul de comandă. 

După apăsarea butonului de comandă de către utilizator, utilizatorul nu va mai putea anula comanda făcută și va fi ținut la plata prețului aferent potrivit celor indicate pe Site.

 1. Prețul produselor comandate 

 

 

Prețurile produselor sunt cele afișate la data și în momentul plasării comenzii de către utilizator, așa cum sunt acestea indicate pe Site, precum și în sumarul comenzii plasate. 

Prețul total al produselor comandate va fi indicat în formularul de comandă și va fi achitat prin ramburs, la primirea produselor în numerar în cazul alegerii variantei de plată ramburs SAU la plasarea comenzii prin indicarea datelor de card.

 1. Livrarea produselor comandate

 

 

Livrarea produselor până la locul de livrare indicat în formularul de comandă, se va face prin transportatorii propri ai Perenna, respectiv prin excepție, prin transportatori terți în cazul livrărilor de produse în afara județului Timiș dacă acele livrări presupun marfă încărcată pe paleți.  În ipoteza livrării de produse la palet, clientul se obligă să asigure preluarea mărfii cu personal propriu și returul paleților fără deteriorări la momentul livrării.

Livrarea se va face până la ușa clientului, adică nu doar în fața imobilului indicat ca locație de livrare în formularul de comandă. 

Riscul asupra produselor se transferă de la Societate la client în momentul livrării produselor.

În cazul în care locul livrării nu intră în aria de acoperire a Societății, la confirmarea comenzii se va încerca găsirea unei soluții alternative împreună cu utilizatorul astfel încât să fie realizată livrarea produselor comandate. În situația în care nu va fi identificată o astfel de soluție, comanda nu se va considera a fi plasată și prețul încasat de Perenna pentru acele produse (dacă este cazul) se va returna clientului.

 

Perenna va informa cumpărătorul cu privire la preluarea comenzii și la data livrării produselor și îl va asista în cazul oricăror întârzieri la livrare, pentru a încerca soluționarea problemelor apărute.

 

Timpul de livrare este determinat de activitatea și gradul de încărcare al Perenna și al firmei de transport contractată de Societate în situațiile speciale de livrare a produselor pe paleți în afara județului Timiș, dar și de elemente exterioare ce nu depind de voința lor precum starea vremii, accidente rutiere, întârzieri la ambalare etc.. Cu toate acestea, SOCIETATEA VA DEPUNE TOATE EFORTURILE PENTRU A ASIGURA LIVRAREA ÎN TERMEN DE CEL MULT 3 ZILE LUCRĂTOARE DE LA MOMENTUL PRELUĂRII COMENZII FERME A CLIENTULUI. 

 

Perenna va depune toate eforturile pentru a efectua livrări de produse și în cursul zilelor de sâmbătă.

 

 

Transportul produselor comandate la locația de livrare indicată de cumpărător, se va face gratuit sau contra-cost, potrivit celor indicate în tabelul de mai jos:

 

JUDEȚ ÎN CARE SE FACE LIVRAREA

LOCALITATE

COST LIVRARE PER  COMANDĂ

Timiș

Timișoara

Gratuit pentru comenzi cu valoare mai mare de ____ LEI

____ LEI pentru comenzi cu valoare mai mare de ____ LEI

Șag, Remetea, Săcălaz, Sânandrei

____ LEI 

Sânmihaiu Român

____ LEI

Alte județe

 

____ LEI

 

Perenna nu asigură transportul produselor achiziționate direct de la locațiile sale, ci doar pentru achizițiile efectuate de utilizatori prin intermediul Site-ului. 

 

Este permisă preluarea de către clienți a produselor direct de la locațiile Perenna, doar în cazul în care achiziția acelor produse a avut loc fizic din locațiile Societății, nu și în situația în care comanda pentru respectivele produse a fost plasată prin intermediul Site-ului.

 1. Preluarea produselor comandate pe Site

 

Utilizatorul să obligă să preia produsele comandate și livrate. În acest sens, cumpărătorul se va asigura că adresa de livrare indicată în comandă este aceea unde poate fi găsit de luni până sâmbătă, între orele 9.00-17.00.

 

În cazul în care transportatorul nu va găsi la adresa de livrare indicată de cumpărător nicio persoană sau se va refuza primirea coletului, va încerca livrarea încă o dată în următoarele zile. Dacă ambele încercări vor eșua, produsele vor fi returnate Societății fără ca aceasta să fie obligată să ramburseze prețul încasat deja pentru respectiva comandă (dacă nu s-a ales plata cu ramburs) și aceasta le va putea vinde unei alte persoane cu recuperarea costurilor de transport către și de la utilizatorul în cauză, a costurilor de depozitare. De asemenea, Perenna va putea refuza onorarea oricăror comenzi viitoare plasate de utilizatorul care nu a asigurat preluarea coletului sau onora comenzile viitoare doar cu plata anticipată livrării (anume prin accesarea de către acel utilizator a opțiunii de plată cu card bancar).

 

Dacă după momentul la care coletul a fost predat spre livrare, utilizatorul va dori să schimbe adresa de livrare, va trebui să obțină acordul prealabil al Perenna în acest sens. Într-o atare situație, acordul Perenna va putea fi condiționat de achitarea de către client a unei taxe suplimentare ce îi va fi indicată, în caz contrar nefiind posibilă modificarea adresei de livrare indicate inițial în formularul de comandă.

 

Completarea incorectă sau incompletă a datele de contact și/sau de livrare pot duce la întârzierea livrării comenzii, fără vreo sancțiune pentru Societate, modul în care sunt completate toate formularele ținând exclusiv de răspunderea clienților.

 

Utilizatorul va verifica la momentul preluării starea produselor primite, în prezența transportatorului, orice reclamație ulterioară nefiind luată în considerare de Perenna.

 

 1. Termeni aplicabili conturilor de utilizator

 

Vizualizarea Site-ului și plasarea de comenzi sunt operațiuni ce nu necesită crearea unui cont de utilizator. Cu toate acestea, crearea unui astfel de cont (ca persoană fizică sau juridică, după caz) va prezenta avantajul faptului că nu va fi necesară reintroducerea datelor de facturare și livrare la fiecare comandă nouă, putându-se accesa contul care rețin acele informații.

 

Persoanele care crează și folosesc conturile pe Site trebuie să fie oameni (persoane fizice sau juridice prin intermediul angajaților/colaboratorilor lor). Conturile înregistrate de boți și alte metode automate nu sunt permise.

 

Utilizatorii (clienți individuali/angajații ori colaboratorii clienților persoane juridice) sunt responsabili pentru menținerea securității contului și parolei lor. Societatea nu poate și nu va fi responsabilă pentru nicio pierdere sau daune din nerespectarea de către utilizatori a acestei obligații de securitate. Astfel, utilizatorii sunt unici și pe deplin responsabili pentru tot ce ține de activitatea care are loc sub contul sau numele lor.

 

Titular contului de utilizator este singurul responsabil pentru anularea și administrarea corectă a contului său. Societatea are o limită de toleranță redusă astfel că în cazul în care consideră că orice utilizator abuzează de serviciile oferite, astfel că Societatea poate suspenda temporar orice acces la Site în cazul în care va considera că activitatea clientului pe Site are un caracter ilegal sau imoral. Conturile false vor fi șterse imediat când sunt detectate, iar refuzul acceptării unei comenzi se va face doar în situații obiectiv și bine justificate. 

 

Perenna poate comunica cu clienții utilizatori prin e-mail cu privire la actualizări, știri, feedback, statistici, actualizări, servicii noi și alte probleme legate de contul lor, care sunt compatibile cu scopul inițial al prelucrării datelor. 

 

 1. Ștergerea contului de utilizator

 

Titularul contului poate cere ștergerea contului creat, poate limita accesul unora dintre utilizatorii indivuali cărora le-a oferit accesul pe contul său de client persoană juridică sau poate cere încetarea unui abonament.

 

În cazul în care se va dori ștergerea unui cont, titularul de cont va trebui să trimită o cerere în acest sens la adresa de email a Perenna indicată la punctul 1 de mai sus. 

 

Ștergerea unui cont la cerere sau la inițiativa Societății (pentru caz de activitate ilegală sau imorală a utilizatorului pe cont) se va face în cel mult 10 zile de la primirii cererii respectiv de la constatarea situației problematice de către Societate, fără posibilitate de recuperare a datelor. 

 1. Dreptul de autor ale Perenna

 

Societatea deține toate drepturile de proprietate intelectuală (inclusiv dreptul de autor) asupra produselor vândute pe Site, asupra Site-ului, a denumirii Perenna (“Perenna” este marcă înregistrară la OSIM sub nr. 087423/12.11.2007), precum și asupra oricărei informații indicate pe Site (inclusiv dar nelimitat la descrierile produselor, lucrările derivate, îmbunătăţirile aduse Site-ului cu sau fără suportul clienților aceștia din urmă declarând prin agrearea prezentelor Termeni și condiții faptul că cesionează toate şi orice asemenea contribuţii aduse direct sau indirect Site-ului, fără remuneraţie, exclusiv, pe întreaga durată a acestor drepturi, la nivel mondial).

 

Utilizatorii nu vor acționa în niciun fel care ar putea aduce atingere drepturilor Societății și se obligă să nu folosească niciun semn sau denumire similară sau identică cu mărcile sau denumirile folosite de Societate pe Site.

 

Raportat la cele de mai sus, se consimte faptul că titularii de cont vor deține strict un drept de folosinţă asupra contului lor. 

 

Niciun utilizator nu are voie să copieze, să modifice, să adapteze, să reproducă, să distribuie, să facă inginerie inversă, să decompileze sau să dezasambleze orice element al Site-ului.

 

Societatea nu va fi în niciun caz responsabilă de vreo pierdere a folosinței, de contracte, date, fond comercial, venituri sau profituri (indiferent daca sunt considerate pretenții directe sau nu) sau orice pierdere, daună sau cheltuială suferită de vizitatori/utilizatori în baza sau în legatură cu Site-ul. 

 1. Dreptul de proprietate al Perenna asupra produselor

 

Societatea își rezervă dreptul de proprietatea asupra produselor vândute în baza comenzilor utilizatorilor, până la momentul încasării întregului preț al acestora, al costului de livrare (acolo unde acest cost este datorat conform înțelegerii separate a părților sau în situațiile descrise la pct. 6 de mai sus), precum și a oricăror alte prejudicii suferite ca urmare a încălcării obligațiilor asumate de cumpărător prin plasarea comenzii.

 

 1. Politica de retur a produselor

 

Societatea dorește ca toți utilizatorii să fie pe deplin multumiți de produsele cumpărate de pe Site. 

Dacă însă, nu sunteți pe deplin satisfăcut de produsele achiziționate (în limitele indicate mai jos), sau dacă acestea nu corespund comenzii plasate de dvs. pe Site și constatați acest lucru la momentul preluării mărfii în prezența transportatorului, le puteți returna, iar noi vă vom înapoia contravaloarea produselor comandate. Așadar, aveți dreptul de a returna orice produs în termen de 14 zile calendaristice de la recepția acestuia în limitele de mai jos și puteți solicita returnarea sumei de bani sau schimbarea cu un alt produs. 

Returul produselor se va face pe cheltuiala utilizatorului, cu excepția cazului în care returul a fost generat de neconformitatea produselor livrate cu cele indicate în comandă iar acest lucru a fost constatat în prezența transportatorului Perenna.

Indiferent de opțiunea aleasă, valoarea în bani returnată sau produsul înlocuit se refera strict la costul produselor.

Returul produselor în condițiile de mai sus este posibil însă doar dacă produsele nu au fost desigilate. 

Nu se admit deci la retur:

 • produsele desigilate
 • produsele deteriorate în cursul returului din cauze ce nu depind de Perenna, având în vedere faptul că utilizatorul se obligă să ambaleze produsul pe care dorește să îl returneze astfel încât să nu sufere deteriorări pe durata transportului către Societate
 • produse achiziționate de la alți furnizori
 • produse pentru care nu s-au urmat pașii de mai jos:

 

Pas 1: Cumpărătorul a preluat de la transportator produsele achiziționate și a verificat conformitatea acestora cu cele comandate și agreate cu Perenna, cu respectarea termenului maxim indicat în prezenta secțiune 

 

Pas 2: Clientul a verificat dacă se încadrează în condițiile de mai sus pentru produsele ce pot fi returnate, respectiv nu se află într-una dintre situațiile de excepție enumerate mau sus în care produsele  nu se admit la retur

 

Pas 3: Clientul a trimis un email sau formularul de retur completat, pe adresa office@perenna.ro, în care a indicat:

 • faptul că dorește returul produselor și înlocuirea lor cu altele de pe Site (cu indicarea expresă a noilor produse, cu care se va realiza înlocuirea) SAU faptul că dorește restituirea prețului plătit pentru produsele returnate 
 • a atașat o poză cu starea produsului din momentul primirii lui de la transportator (dacă motivul returului este existența unor defecte grave de fabricație a ambalajelor sau deteriorări pe perioada transportului)
 • a indicat informații legate de comandă, astfel încât Perenna să poată verifica situații plății facturii fiscale pentru produse 
 • a indicat numele complet și codul IBAN aparținând persoanei care a emis și achitat comanda, în situația în care prețul produselor a fost achitat prin ramburs, astfel încât Perenna să restituie în respectivul cont suma datorată 
 • a indicat numărul de telefon de contact

Pas 4 (opțional): În ipoteza în care vor fi necesare clarificări suplimentare, cumpărătorul va fi contactat prin email (pe adresa de la care s-a primit solicitarea indicată la Pasul 3) sau prin telefon la numărul indicat la Pasul 3

Pas 5: Cumpărătorul va ambala produsele ce se doresc a fi restituite în mod corespunzător, astfel încât să fie ferite de șocurile și deteriorările ce pot apărea în timpul transportului către Societate. Produsele care ajung retur în forma vădit alterată din cauza ambalării necorespunzătoare, Perenna nu va rambursa prețul respectiv nu va trimite produsele noi alese de cumpărător pentru a le înlocui pe cele returnate. 

Pas 6: După recepționarea coletului de către Societate, cumpărătorul va fi contactat de un membru al echipei Perenna fie prin email fie prin telefon, pentru a agrea detaliile legate de livrarea produselor care le înlocuiesc pe cele returnate (dacă nu a fost aleasă opțiunea de rambursare a prețului produselor). 

Astfel, în cazul înlocuirii cu un alt produs, acesta va fi expediat în cel mai scurt timp posibil (în măsura în care este disponibil în stoc) cu indicarea termenului estimat de finalizare a livrării. Dacă produsul de înlocuire ales nu mai este disponibil, Perenna va informa despre această indisponibilitate, urmând să restituie cumpărătorului prețul produselor returnate conform prezentelor Termeni și condiții. 

În ipoteza în care cumpărătorul a ales varianta restituirii prețului produselor returnate, viramentul sumei se va face de către Perenna în termen de cel mult 14 zile calendaristice de la data la care a trimis email-ul din Pasul 3.

Perenna își rezervă dreptul de a rambursa prețul, respectiv de a livra noile produse, până când primește coletul cu produsele returnate sau până când cumpărătorul trimite o confirmare că a expediat coletul, luându-se în considerare data cea mai apropiată. 

Dacă utilizatorul a ales înlocuirea produselor returnate cu altele de pe Site, iar produsele cu care se face înlocuirea sunt mai scumpe decât prețul deja plătit pentru produsele returnate, acel cumpărător va achita doar diferența de cost. Dacă însă produsele cu care se face înlocuirea sunt mai ieftine decât prețul deja plătit pentru produsele returnate, restituirea diferenței se va face potrivit celor de mai jos.

În cazul în care cumpărătorul care a urmat procedura de restituire a produselor conform celor de mai sus, nu dorește înlocuirea acestora cu alte produse de același fel sau cu altele disponibile pe Site (cu încadrarea în suma plătită pentru produsele returnate), ci restiuirea sumei plătite pentru acele produse sau înlocuirea cu produse mai ieftine, Perenna va onora această solicitare. Astfel:

 • în cazul în care prețul a fost achitat prin card bancar, Societatea va rambursa suma în contul atașat respectivului card în cel mult 14 zile de la recepția produselor returnate (dacă se dorește restituirea prețului achitat pentru produsele returnate sau dacă acestea sunt mai ieftine decât produsele cu care sunt înlocuite pentru diferența de preț) însă cel  mult 14 zile de la data la care Perenna a fost informată cu privire la dreptul de retragere

 

 • în cazul în care prețul a fost achitat prin ramburs la transportator, clientul va include în email-ul de informare a Perenna cu privire la retur (a se vedea procedura de retur de mai sus) și un cod IBAN aferent contului persoanei pe numele căreia a fost emisă factura de achiziție a produselor returnate. Pentru evitarea oricăror neînțelegeri viitoare, Perenna nu acceptă rambursarea prețului plătit de cumpărător pentru produsele retunate conform prezenților Termeni și condiții, în conturi aparținând altor persoane.

În cazul în care se va alege înlocuirea produselor returnate cu alte produse de pe Site, noile produse selectate sunt rezervate imediat ce Societatea primește email-ul sau formularul de retur completat conform prezentei. Astfel, produsele rezervate nu vor fi vandute inainte de sosirea produselor returnate. 

 1. Răspunderea cu privire la alegerea produselor

 

Utilizatorul este singurul responsabil pentru alegerea produselor comandate, informațiile legate de caracteristicile acestora fiind indicate pe Site. 

Perenna face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor afisate pe Site. Cu toate acestea, precizăm că sticlele, apa și etichetele produselor pot avea culori ușor diferite în funcție de ecranul fiecărui dispozitiv, iar Societatea nu poate fi responsabilă de aspectul arătat de echipamentul IT cu care se vizualizează produsele de pe Site și deci de corespondența dintre realitate și ceea ce a observat clientul. Asadar, fotografiile au caracter informativ si pot contine inadvertențe precum nuanța culorii etichetelor sau ambalajelor produselor din poze poate fi ușor diferită decât cea reală. 

Societatea garantează calitatea apei conform celor indicate pe Site, precum și faptul că aceasta respectă toate normele obligatorii de sănătate publică. 

 1. Forța majoră

 

Niciuna din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor asumate, dacă o astfel de neexecutare la termen și/sau în mod corespunzător, totală sau parțială, este cauzată de un eveniment de forță majoră. Părțile convin faptul că poate reprezenta un astfel de eveniment virusarea Site-ului sau a platformei IT ce stă în spatele acestuia din motive ce nu țin de o acțiune a Societății, nefiind necesar un certificat emis de o autoritate în acest sens, ci de informarea (prin e-mail sau pe Site) a persoanelor afectate. În măsura în care legislația aplicabilă datelor cu caracter personal prevede și alte obligații în astfel de cazuri, Perenna se va conforma respectivelor condiții legale.

 1. Date personale

 

Sunt prelucrate date cu caracter personal raportat la: 

 

 • obligațiile legale avute de Perenna în raport cu persoanele care achiziționează produsele sale 
 • crearea și administrarea contului de client
 • condițiile ce trebuiesc indeplinite în vederea transmiterii de răspunsuri la solicitările de orice tip primite Perenna prin rubrica de „Contact” și a discuțiilor telefonice
 • administrarea paginilor de social media ale Perenna

 

Pentru informații extensive referitoare la modul în care astfel de date sunt prelucrate, este necesară studierea Politicii de confidențialitate și protecția datelor. 

 1. Colectarea de date

 

Societatea colectează informații de la vizitatori/utilizatori în trei moduri principale: direct, din rapoartele traficului înregistrat de serverele care găzduiesc Site-ul, precum și prin intermediul cookie-urilor.

 

 • informații obținute direct 

 

Colectarea datelor se face la momentul accesării Site-ului; cel al completării datelor în rubrica de „Contact” sau telefonic prin conversațiile înregistrate; cel al creării și administrării contului de utilizator; și cel al completării rubricilor necesare pentru plasarea comenzii certe. Modul de prelucrare a se face conform celor indicate în Politica de confidențialitate și protecția datelor. 

 

 • informații obținute din raportul de trafic al serverului 

 

Atunci când un site web este vizitat, utilizatorii dezvăluie automat anumite informații, cum sunt adresa de IP, ora vizitei, locul de unde a fost accesat Site-ul. 

 

Societatea, ca și alți operatori, înregistrează aceste informații și le prelucrează în acord cu Politica de confidențialitate și protecția datelor. 

 

 • informații obținute prin intermediul cookie-urilor 

 

Site-ul folosește cookie pentru o bună funcționalitate. În funcție de preferințele alese de vizitatori/utilizatori, Site-ul poate folosi și alte tipuri de cookie cu scopul de a facilita urmări preferințele, precum și datele de trafic, dar și de a promova anumite aspecte. Pentru mai multe detalii, este necesară revizuirea Politicii de cookie. 

 

Trebuie de asemenea ca vizitatorii Site-ului să aibă în vedere faptul că ori de câte ori dezvăluie în mod voluntar informații personale în mediul de comunicare online (cum sunt forumurile online, paginile de socializare, grupurile de discuții), informația dezvăluită poate fi ușor colectată și folosită de persoane neautorizate. 

 

DEȘI SOCIETATEA FACE TOATE DEMERSURILE REZONABILE IMPUSE DE LEGISLAȚIA APLICABILĂ PENTRU A PROTEJA DATELE PERSONALE ALE VIZITATORILOR SITE-ULUI, NU VA POATE ASIGURA SAU GARANTA SECURITATEA ORICĂRUI TIP DE INFORMAȚIE TRANSMIS. PRIN URMARE, TRANSMITEREA INFORMAȚIEI ÎNTR-UN MEDIU INADECVAT SE FACE PE PROPRIUL RISC AL VIZITATORULUI SITE-ULUI. 

 1. Realitatea informațiilor furnizate de vizitatorii Site-ului

 

La completarea formularelor existente pe Site la rubrica de „Contact” și în cadrul discuțiilor telefonice cu reprezentanții Societății,  la crearea contului de utilizator necesar pentru a putea achiziționa produsele Perenna si la plasarea comenzilor, retur, precum și la livrare, vizitatorii/utilizatorii se obligă să comunice Societății date reale și valabile. 

 

De asemenea, prin utilizarea Site-ului, fiecare vizitator/utilizator își asumă că poate efectua demersurile solicitate la completarea formularelor, crearea conturilor, plasarea comenzilor și transmiterea mesajelor, având peste 18 ani și își poate exprima consimțământul valabil (acolo unde este cazul), în mod liber și fără a fi necesare aprobări prealabile din partea unui terț care să nu fi fost obținute de respectivul vizitator/utilizator. 

 

Dacă datele furnizate vor suferi orice modificari, vizitatorii/utilizatorii sunt obligați să comunice imediat acest aspect Societății, astfel încât aceasta să își poată respecta obligațiile legale și pe cele contractuale asumate.

 1. Răspunderea vizitatorilor/utilizatorilor la folosirea Site-ului

 

Vizitatorii/utilizatorii sunt singurii responsabili pentru alegerea, obținerea, configurarea și întreținerea echipamentelor folosite pentru accesarea Site-ului.

 

Astfel, Societatea nu oferă nicio garanție cu privire la aspecte ce țin printre altele de: compatibilitatea Site-ului cu echipamentul hard și soft folosit de vizitatori (cu toate acestea, Perenna informează prin prezenta că utilizatorii trebuie să instaleze versiunile recente ale browserului recomandat Google Chrome, de exemplu); efectele folosirii Site-ului (inclusiv dar nelimitat la generarea de viruși, rezoluția documentelor încărcate, posibilitatea de acces rapid), precum și funcționarea conformă și fără probleme a Site-ului. Cu toate acestea, răspunderea Perenna cu privire prelucrarea dreptului cu caracter personal nu este exclusă prin prezenta clauză și nici nu este redusă sub minimul permis de legislația specifică acestui domeniu.

 

Este interzisă inserarea de trimiteri și linkurile către Site,  copierea/modificarea/transmiterea/publicarea/utilizarea în orice fel a informațiilor indicate în conținutul Site-ului, fără permisiunea expresă, scrisă și prealabilă a Societății.

 

În plus, vizitatorii declară că vor folosi Site-ul doar pentru activități licite și care nu încalcă drepturile terților. De asemenea, aceștia nu vor transmite solicitări pretinzând că sunt o altă persoană și nici nu vor efectua demersuri ce ar putea afecta integritatea Site-ului sau a datelor cuprinse în acestea (inclusiv dar nelimitat la virusare, ștergere sau modificare de informații, abuzuri electronice, fraudă, utilizare date personale fără drept). 

 

Utilizatorul persoană juridică declară expres că persoanele fizice care au transmis formulare completate către Societate (pentru contact, comandă, retur, livrare etc.), sunt autorizate să îndeplinească aceste demersuri și își pot îndeplini obligațiile, utilizatorul persoană juridică asumându-și prin urmare toate acțiunile și documentele transmise/semnate de acele persoane.

 

Nerespectarea obligațiilor prevăzute în prezentul, precum și a oricărei alte obligații stabilite de lege în sarcina vizitatorilor de web site-uri, va conduce la atragerea răspunderii acestora și la obligativitatea acoperirii prejudiciilor generate prin fapta culpabilă.

 

De asemenea:

 

 • Utilizatorii înțeleg că Site-ul poate fi utilizat pentru transmiterea conținutului ei (cum ar fi mesajele trimise prin caseta de contact) și că în timpul prelucrării, acest conținut va fi transferat criptat.

 

 • Utilizatorii înțeleg că Societatea utilizează furnizori terți și parteneri de găzduire pentru Site

 

 • Utilizatorii sunt de acord să nu revândă, să nu dubleze, să nu reproducă sau să nu exploateze nicio parte a Site-ului fără permisiunea explicită prealabilă în scris a Societății. 

 

 • Utilizatorii nu pot folosi Site-ul pentru a stoca, găzdui sau trimite e-mailuri nesolicitate (spam), chat-uri sau orice fel de mesaje nesolicitate către alți utilizatori. Site-ul este aliniat la normele anti-spam și Societatea nu autorizează și nu permite trimiterea de spam prin intermediul serviciului de automatizare de către utilizatori. Dacă există dovezi de spam, accesul pe Site poate fi suspendat fără notificare sau chiar șters contul acelui utilizator, activitatea de acest fel fiind considerată ca fiind imorală. Spam-ul accidental trebuie raportat imediat Societății pentru a preveni suspendarea/anularea contului de utilizator.

 

 • Utilizatorii nu pot folosi Site-ul pentru a transmite viruși, viermi sau conținut rău intenționat. Dacă există astfel de situații, accesul pe Site poate fi suspendat fără notificare sau chiar șters contul, activitatea de acest fel fiind considerată ca fiind imorală. 

 

 • Utilizatorii persoane fizice declară că au peste 18 ani. În caz de îndoială, Perenna poate solicita dovezi suplimentare cu privire la vârsta utilizatorului respectiv, iar el/ea se obligă să furnizeze o astfel de dovadă imediat după primirea cererii din partea Societății.

 

 1. Răspunderea Perenna

 

 • Societatea se asigură că toate cerințele de protecție a datelor au fost respectate atunci când prelucrează datele cu caracter personal ale utilizatorului. Perenna nu își asumă nicio răspundere suplimentară în astfel de cazuri, cu excepția celor obligatorii conform legislației aplicabile

 

 • Perenna nu oferă garanții și nici nu își asumă nicio răspundere în ceea ce privește următoarele:

 

 • capacitatea utilizatorilor de a folosi Site-ul
 • satisfacția utilizatorilor în folosirea Site-ului și a produselor
 • că Site-ul va fi disponibilă în orice moment, neîntrerupt și fără erori

 

În situația apariției unei erori, utilizatorul va notifica în scris, de îndată, Perenna și va descrie cât mai detaliat posibil eroarea apărută. Remedierea este condiționată de reproducerea și demonstrarea erorii pe baza descrierii furnizate de utilizator. 

 

Utilizatorul nu va înlătura eroarea prin mijloace proprii, în caz contrar va răspunde pentru pagubele cauzate Perenna (în special, Societatea nu va suporta cheltuielile avansate de utilizator cu serviciile terților oferite pentru remedierea erorii).

 

Societatea este exonerată de răspundere în cazul apariției unor limitări ale utilizării sau erori care au fost sau ar putea fi cauzate, în totalitate sau în parte, printr-o utilizare neconformă sau infrastructură neadecvată a Site-ului (hardware și/sau software cu defecțiuni, alimentare cu energie electrică defectuoasă, conexiune defectuoasă la internet). 

 

 • acuratețea oricăror calcule matematice, statistici sau rapoarte efectuate de Societate 
 • că erorile Site-ului vor fi corectate

 

 • Utilizarea Site-ului inclusiv orice conținut, informații sau funcționalități conținute în acesta, precum și a produselor de pe Site, este furnizată „ca atare” și „așa cum este disponibilă”, fără nicio declarație sau garanție suplimentară de niciun fel din partea Perenna. Așadar, Societatea nu este nici responsabilă, nici răspunzătoare pentru nicio daună directă, indirectă, incidentală, apărută în consecința unor fapte, specială sau de orice altă natură care a apărut din sau e legată în vreun fel de folosirea Site-ului sau a produselor (atât timp cât acestea respectă standardele de sănătate publică obligatorii). 

 

 • Perenna nu va răspunde pentru pierderea datelor și înscrisurilor încărcate de utilizator pe Site, dacă pierderea a fost generată de folosirea necorespunzătoare a Site-ului.

 

 • Perenna va răspunde față de utilizatori doar pentru pagubele cauzate cu intenție directă, indiferent de cauza și natura lor. Sumele plătite cu titlu de despăgubire nu vor depăși suma de  _____ lei. În orice caz, utilizatorul este obligat să notifice imediat Societatea (nu mai târziu de 1 zi calendaristică) de la momentul producerii pagubei, în scris, astfel încât Perenna să adopte măsurile necesare diminuării sau limitării pagubelor.

 

 • Perenna nu răspunde pentru pierderea datelor utilizatorului dacă această pierdere a fost cauzată de accesarea și folosirea Site-ului în cursul efectuării lucrărilor de mentenanță anunțate de Societate. 
 1. Modificarea condițiilor aplicabile

 

STUDIEREA TERMENILOR ȘI CONDIȚIILOR, DAR ȘI A POLITICII DE CONFIDENȚIALITATE ȘI PROTECȚIA DATELOR, PRECUM ȘI A POLITICII DE COOKIE, REPREZINTĂ UN DEMERS CE TREBUIE FACUT DE VIZITATORI DE FIECARE DATĂ CÂND ESTE ACCESAT SITE-UL ȘI ANTERIOR EFECTUĂRII ORICĂREI ÎNREGISTRĂRI SAU FURNIZĂRI DE DATE, ÎNTRUCÂT POT APĂREA MODIFICĂRI. 

 

Societatea își rezervă dreptul de a modifica/actualiza conținutul Site-ului, inclusiv a politicilor la care se face trimitere, la libera sa discreție, în orice moment și pentru orice motiv (inclusiv dar nelimitat la apariția de modificări legislative sau jurisprudențiale care pot afecta consecințele celor publicate pe Site). Revizuirea acestei politici în viitor va fi semnalată prin modificarea datei „Ultimei actualizări” din partea de sus. După data la care politica updatată este publicată, accesarea Site-ului va reprezenta acceptul vizitatorului/utilizatorului cu privire la respectivile condiții actualizate.

 

Cu toate acestea, dacă vor exista modificări semnificative ce ar putea afecta drepturile și libertățile utilizatorilor, informarea se va face prin publicarea pe Site (pop-up-uri) sau prin transmiterea de e-mail-uri pe adresele furnizate dacă este cazul. Astfel de modificări semnificative vor produce efecte pentru vizitatori/utilizatori în termen de 30 de zile de la momentul afișării pop-up-lui în cauză sau al transmiterii e-mail-ului de către Societate (modul în care se va face informarea fiind decis de Societate, de la caz la caz).

 

Indiferent însă de amploarea modificării, responsabilitatea de a verifica conținutul Site-ului (inclusiv Termenii și condițiile, precum și politicile afișate), pentru a fi la curent cu cele mai recente versiuni, va revine în totalitate utilizatorului.

 

De asemenea, Societatea are dreptul liber și exclusiv de a suspenda sau chiar închide acest Site cu efect imediat, precum și de a-i modifica orice functionalități.

 1. Site-uri/Aplicații terțe

 

Site-ul va putea conține link-uri sau trimiteri către website-uri/aplicații ale altor companii. Respectivele website-uri/aplicații pot conține termeni și condiții sau politici diferite de cele ale Societății, ori pot prezenta măsuri de securitate mai reduse. ACCESAREA RESPECTIVELOR LINK-URI ȘI IMPLICIT ALE WEBSITE-URILOR/APLICAȚIILOR TERȚILOR SE VA FACE PE RĂSPUNDEREA EXCLUSIVĂ A VIZITATORULUI. 

 

De asemenea, în conținutul Site-ului pot fi incluse secțiuni publicitare în care se vor afișa mesaje publicitare ale unor terțe persoane. Perenna nu este responsabila în niciun fel asupra conținutului furnizat de terțe persoane, indiferent dacă acesta este publicitar sau nu, și nici de modul în care respectivii terți înțeleg să își respecte obligațiile legale. 

 1. Securitate

 

Acest Site este protejat de sisteme de securitate competitive. Cu toate acestea, la fel ca majoritatea webiste-urilor și aplicațiilor de pe internet, nu pot fi complet lipsite de vulnerabilitate. 

 

Prin umare, informațiile transmise de vizitatori folosind Site-ul, pot fi supuse unor activități de încălcare a confidentialității și securității ce exced controlului direct al Perenna (cum sunt transmiterea de mesaje spam nesolicitate, virusarea echipamentelor folosite, furtul adreselor IP,  accesul neautorizat la e-mail) și pentru care Societatea nu își asumă răspunderea, deși încearcă evitarea unor astfel de evenimente neplăcute.

 1. Confidențialitate

 

Confidențialitatea datelor vizitatorilor Site-ului reprezintă un aspect important pentru Societate. 

Politica noastră de confidențialitate și protecția datelor face parte integrantă din acești Termeni și condiții și poate fi consultată de către utilizator în orice moment. 

 1. Dreptul aplicabil și soluționarea diferendelor

 

Drepturile și obligațiile părților (adică ale vizitatorilor/utilizatorilor și ale Societății), precum și toate efectele juridice pe care le produce activitatea Site-ului, vor fi interpretate și guvernate de legea română și de dispozițiile legislației europenei. 

Soluționarea tuturor diferendelor se va putea face de comun acord în termen de 15 zile de la transmiterea de către Perenna a unei notificări, respectiv primirea de către Societate a unei notificări în acest sens prin rubrica de “Contact” sau folosind orice alte date de contact dintre cele indicate la pct. 1. 

 

Dacă nu se va putea ajunge la un consens în termenul menționat, se va apela la instanța de drept comun de la sediul Societății sau se va putea folosi platforma de soluționare a litigiilor extrajudiciare oferită de Comisia Europeană pentru consumatorii care au achiziționat produse online, fără a fi necesar să întreprindă acțiuni legale (linkul aici: 

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=RO și/sau https://anpc.ro/formular-sal-anpc/ )

 1. Dispoziții finale

 

În cazul în care oricare prevedere a acestor Termeni și condiții nu va produce efecte (este nulă) fie integral sau parțial, sau dacă prevederile își vor pierde pe parcurs valabilitatea sau dacă prezentele a orice fel de lacune, celelalte prevederi nu vor fi afectate în nici un fel. În vederea înlocuirii prevederii nule, respectiv pentru a acoperi lacuna se consideră că părțile au agreat ca prevederea respectivă să fie înlocuită cu reglementarea legală, care corespunde cât mai mult posibil, cu intenția părților sau care ar corespunde intenției pe care părțile ar fi avut-o, luând în considerare scopul și semnificația celor indicate în prezentul document, în ipoteza în care ar fi cunoscut nulitatea prevederii respective sau a lacunei.

 

Titlurile secțiunilor au doar scop de referință și nu vor afecta în niciun fel înțelesul sau interpretarea acestor Termeni și condiții.

 

Dacă o parte renunță să solicite executarea unei prevederi contractuale, o astfel de renunțare se referă strict la situația respectivă, fără a rezulta într-o renunțare generală la dreptul de a solicita respectarea prevederilor contractuale.

 

Comunicarea dintre Societate și utilizator va avea loc prin email sau telefon după comunicarea de către acesta din urmă a unei solicitări pe adresa de email a Perenna indicată la pct. 1, iar ulterior creării unui cont de către un utilizator comunicarea va avea loc și prin acel cont sau prin email pe adresa indicată în acel cont. 

 

Această politică se aplică Societății și utilizatorilor Site-ului.

 

Acest document face parte din setul de politici de securitate al Societății. Alte politici se pot aplica subiectelor abordate în acest document și vor fi revizuite în funcție de necesitățile specifice.